Acasă » Noutăți » Protecție împotriva accesărilor malefice

Protecție împotriva accesărilor malefice

WAF-urile sunt concepute pentru a proteja aplicațiile web de atacurile care încearcă să exploateze vulnerabilitățile software-ului comun, cum ar fi cross-site scripting (XSS), injecția SQL și deturnarea sesiunii. WAF analizează traficul primit, analizând atât solicitările HTTP bazate pe GET, cât și POST și aplică un set de reguli predefinite pentru a filtra traficul suspect cu semnături de atac familiare.

Cu toate acestea, mulți roboți nu vizează vulnerabilități și nu poartă semnături de atac. În schimb, își propun să imite comportamentul utilizatorilor reali, umani.

De exemplu, fac clic pe reclame, scotocesc conținut neprotejat și folosesc acreditările furate pentru a încerca să se conecteze la zonele protejate ale site-ului dvs. Niciunul dintre aceste comportamente nu va fi detectat de un WAF.

WAF-urile sunt, de asemenea, de obicei IP centric. Dar, datorită rețelelor bot, implementărilor IoT și IPv6, operatorii de bot cu intenții rău intenționate se pot roti cu ușurință prin sute, mii sau chiar milioane de adrese IP diferite pentru a rezolva astfel de filtre. Regulile bazate pe IP pur și simplu nu se potrivesc pentru ele.

În timp ce WAF-urile pot corela în mod eficient vulnerabilitățile și pot bloca traficul de la agenții de utilizator, adrese IP sau chiar țări întregi cunoscute, acestea nu sunt echipate pentru a detecta și a face față roboților care nu încearcă să exploateze vulnerabilitățile software-ului, dar vizează defecte din logica dvs.

Ce primești de la iHost?

Pentru a rezuma, WAF-urile au fost concepute pentru protecția aplicațiilor, nu pentru detectarea bot-urilor. Acestea sunt utile pentru protejarea aplicațiilor împotriva celor mai frecvente tipuri de atacuri și pot bloca o parte din traficul de bot nedorit, dar nu se pot adapta sau scala la volumul imens și varietatea peisajului bot actual.

Soluțiile WAF de la iHost sunt concepute pentru a detecta absolut toți roboții, pentru a identifica scopul acestora și pentru a bloca vizitatorii nedoriți. Aceasta înseamnă că vă protejează, de asemenea, site-urile web și aplicațiile de atacurile și exploatările obișnuite pe care WAF-urile le detectează de obicei, cum ar fi injecția SQL și intruziunea aplicațiilor sau atacuri XSS sau furt de identitate.

Pentru a optimiza securitatea și performanța pe site-urile, serverele și API-urile dvs., gestionând în același timp timpul și resursele mai eficient, optați pentru Protecție WAF veți obține protecția pe care o va oferi WAF comercială standard, plus protecție împotriva tuturor celorlalte tipuri de amenințări și atacuri informatice.