Acasă » Hosting

Categoria Hosting

Stocare SSD sau NVMe?

NVMe crește randamentul față de SSD-urile tradiționale. Cu spațiul de stocare local NVMe, puteți profita la maximum de accesarea resurselor locale cu viteză mult mai mare decât cea oferită de soluții SSD și SAS.

Soluțiile moderne NVMe permit o performanță de minim 5 ori mai mare decât orice alternativă SSD. Ca să oferim o claritate în acestă întrebare am decis să efectuăm un test de performanță in-house ca să fim siguri de asta.

În teste au participat următoarele modele de discuri:

  • 3.5″ HDD Western Digital Gold Enterprise Class WD6002FRYZ
  • Hitachi Ultrastar HUC106060CSS600 600GB 10K
  • HP 600GB 6G SAS 15K 3.5 Hot Plug Hard Drive 516828-B21
  • Samsung 850 PRO – 512GB – SATA III Internal SSD (MZ-7KE512BW)
  • Samsung MZ6ER400HAGL SM1625 Series 400GB eMLC SAS SSD 6Gbps
  • Intel® SSD DC P3700 Series (2.0TB, 2.5in PCIe 3.0 x4, 20nm, MLC)
  • Samsung 960 PRO NVMe M.2 512GB SSD (MZ-V6P512BW)

Toate unitățile de stocare au fost instalate pe un Server HP ProLiant DL380p de generația 8 direct și prin controller HBA prin intermediul unui HPE MSA.

Pentru testare a fost utilizat pachetul software fio disponibil în repozitoriile Fedora-EPEL, Debian și Ubuntu

Testare viteză citire

Random read performance pentru un fișier de 4G cu blocksize 4K

# fio --randrepeat=1 --ioengine=libaio --direct=1 --gtod_reduce=1 --name=test --filename=random_read.fio --bs=4k --iodepth=64 --size=4G --readwrite=randread

Testare viteză scriere

Random write performance de asemenea pentru un fișier de 4GB

# fio --randrepeat=1 --ioengine=libaio --direct=1 --gtod_reduce=1 --name=test --filename=random_write.fio --bs=4k --iodepth=64 --size=4G --readwrite=randwrite

Rezultate și Rezumat

În toate testele performanța absolută a fost obținută de către tehnologia NVMe care după arhitectură este mult mai rapidă și robustă. În condițiile unui server de Web Hosting unde rulează diferite procese care au nevoie de acces intens la citirea datelor precum MySQL [PDF], Cache și scrisori email, va fi vizibilă cu ochiul liber performanța dintre NVMe și orice alt tip de stocare.

performance graph nvme

iHost din 2020 folosește doar soluții NVMe pentru Web Hosting, Enterprise Email și ofertele Cloud de performanță pentru a oferi cel mai performant și rapid mod de accesare a datelor și informației de pe servere. Testele arată o scădere de circa 20% a timpului de așteptare pentru transmiterea datelor și conținutului de pe server către clienți. Toate aceste cifre cresc direct viteza de accesare a paginilor și conținutului, fapt ce îmbunătățește clasamentul în indexul motoarele de căutare precum Google, Yahoo, Yandex și Bing.

Mulțumim Renovații IT pentru echipamentul necesar la efectuarea testelor.