Acasă » Noutăți » Fair Usage Policy

Fair Usage Policy

Este posibil să fi observat că, deși furnizorul dvs. de servicii de internet (ISP) oferă descărcări „nelimitate”, aceasta este în general supusă unei „politici de utilizare corectă”. Dar ce este exact utilizarea loială?

În ciuda faptului că o limită echitabilă de utilizare pentru ceva etichetat „nelimitat” este complet antitetică, există motive de performanță în spatele politicilor furnizorilor care vă pot afecta utilizarea internetului.

Utilizarea corectă și ratele de disputa

Clienții partajează conexiuni la internet. Numărul de persoane care partajează o conexiune se numește „raportul de conflict” și poate fi de până la 50 de persoane pe linie. Deci, dacă un utilizator descarcă în mod constant, conexiunea va încetini pentru ceilalți utilizatori care sunt activați în același timp.

Politicile de utilizare corectă limitează utilizarea unui utilizator față de altul în orele de vârf, astfel încât performanța să nu fie afectată pentru restul grupului. Furnizorii tind să grupeze oamenii în funcție de utilizare, astfel încât oamenii care descarcă tot timpul sunt grupați împreună.

Aceste restricții sunt impuse pentru a se asigura că cea mai bună calitate de bandă largă este disponibilă pentru numărul maxim de clienți. Deci, chiar dacă aveți o conexiune de 24 Mbps cu descărcări nelimitate, viteza dvs. poate fi foarte limitată la orele de vârf.

Acest lucru este frustrant pentru mulți oameni care au cumpărat în mod special pachete de mare viteză din cauza modelelor lor de utilizare. Acest tip de publicitate se adresează unui utilizator intens și încurajează oamenii să obțină viteze super și alocații nelimitate.

Verificați cu ISP-ul dvs. pentru a vedea care este raportul dvs. de conflict și ce clasifică aceștia drept utilizare corectă.

Utilizarea internetului de către utilizatorii mari

Utilizatorii grei sau excesivi sunt, în general, cei care folosesc software peer-to-peer (P2P) sau de partajare a fișierelor. De obicei, sunt persoane care încarcă și descarcă fișiere mari, cum ar fi filme și muzică, în fiecare zi. Acești utilizatori ocupă o lățime de bandă excesivă, încetinind conexiunea pentru toți ceilalți.

În general, după câteva luni de utilizare intensă, furnizorii de servicii de internet vă vor anunța dacă consideră că utilizarea dvs. este excesivă. Această notificare vă va îndruma, de obicei, în direcția politicii lor specifice privind „utilizarea corectă” și vă va sugera să vă abțineți de la încărcarea sau descărcarea fișierelor mari la orele de vârf.

Ce este corect?

Navigarea zilnică, verificarea e-mailurilor și descărcarea ocazională nu vă vor pune în probleme cu ISP-ul dumneavoastră. Totuși, descărcarea unui film de 3 GB în fiecare zi este aproape sigur.

Cheia este să urmăriți cantitatea pe care o descărcați. Apoi, dacă sunteți clasificat drept utilizator intens sau excesiv, restructurați-vă modelul de utilizare a internetului, astfel încât să nu încărcați sau să descărcați în orele de vârf.

Dacă nu țineți cont de avertismentele lor, ISP-ul dvs. va încetini viteza conexiunii dvs. la orele de vârf. În cazuri grave, ISP-ul dumneavoastră vă poate întrerupe conexiunea la internet.