Acasă » Business » Enterprise Backup

Enterprise Backup

În anul 2020 tot mai multe organizații și persoane dețin conținut digital și date personalizate. Tehnologia se dezvoltă cu pași rapizi iar IoT deja face parte din viața zilnică. Odată cu tehnologia apar zilnic noi amenințări cibernetice care crează un risc major pentru datele personale și confidențialitatea acestora. Soluția finală în orice scenariu este păstrarea copiilor de rezervă de tip Backup sau Dublarea completă a infrastructurii.

Crearea în mod constant a unor copii de rezervă tip backup este un aspect important mai ales atunci când sunt numeroși utilizatori care actualizează o bază de date sau un set de fișiere. Fără o copie backup, nu este posibilă restaurarea obiectelor sau datelor deteriorate sau care au fost accidental șterse.

iHost tratează în cel mai serios mod securitatea și disponibilitatea datelor. Din acest motiv din 2017 utilizăm cele mai moderne soluții de rezervare, migrare și duplicare a datelor electronice. Toate datele ce fac parte din politicele backup și replicarea datelor sunt salvate pe echipament HPE și discuri dure din seria Hitachi Enterprise Storage doar în format de înaltă toleranță RAID60 cu minim 2 unități „HOT-SPARE” instalate.

O configurație tipică RAID 60 constând din două seturi de patru unități fiecare

Ce este Backup? Cum se fac?

Să le luăm pe rând. Copii de rezervă se pot face în prin câteva metode și tehnologii. De obicei se aleg cele mai populare metode:

  • Copie pe purtător USB Stick sau USB Hard Disk
  • Copie pe purtător CD/DVD
  • Copie pe server sau altă unitate PC
  • Copie în Cloud în DropBox, Google Drive, Yandex Disk și altele

Aceste patru metode sunt cele mai răspândite metode de protecție a datelor digitale în companii și uz personal. Unicul plus la oricare dintre aceste soluții este doar faptul că există o copie. Datele nu pot fi validate, verificate sau posibilitatea păstrării mai multor versiuni pentru un fișier sau un grup de fișiere. Adică dacă simulăm o politică care efectuează backup odată pe săptămână, avem o singură copie integră a datelor. Dacă avem nevoie de datele cu 30 zile în urmă, acest lucru nu va fi posibil pentru că fișierele au fost rescrise și conținutul a fost modificat. Cu alte cuvinte în cazul când se depistează pierderea sau modificarea unui fișier prea târziu, este imposibilă recuperarea acestuia dacă nu sau păstrat mai multe versiuni de backup sau copii ale fișierelor. 

O altă problemă este păstrarea copiilor pe medii care pot fi deteriorate fizic precum USB, HDD, CD/DVD. În cazul când dispozitivul este deteriorat, accesarea copiilor de rezervă devine imposibilă. Pentru a elimina această problemă este necesară crearea a mai multor copii de rezervă pentru fiecare unitate portativă, iar în cazul când datele nu încap pe o unitate va fi nevoie să aveți câteva unități de stocare și să țineți cont de informația care se păstrează pe ele. Cu alte cuvinte sunteți mereu limitat de spațiu care este disponibil pe dispozitiv.

În cazul în care aceste dispozitive sunt pierdute sau furate, datele devin accesibile pentru terțe persoane. Confidențialitate este total compromisă și recuperarea este practic imposibilă. Acest scenariu poate fi un dezastru complet pentru orice persoană sau afacere.

Cum funcționează? De ce în Cloud?

iHost îți oferă soluția pentru toate problemele descrise mai sus. Păstrarea copiilor de rezervă și replicarea datelor fără griji sau situații de criză. Toate datele sunt păstrate pe sisteme de înaltă toleranță și sunt accesibile prin mai multe căi de comunicare. Mai mult iHost îți oferă posibilitatea să accesezi datele printr-o conexiune securizată de tip VPN pentru a preveni atacuri de tip MITM sau scanare a traficului și datelor. iHost utilizează mai multe sisteme de creare a copiilor de rezervă prin mai multe metode:

  • Full Backup
  • Incremental
  • Differential
  • Continuous Data Protection

backup storageÎn toate cazurile sau tipul de backup utilizat datele sunt păstrate conform politicii de păstrate agreate de client. Adică datele pot fi păstrate de la 7 sau 365 zile sau chair mai mult. Pentru fiecare soluție de backup este disponibilă și replicarea datelor pe alte noduri de păstrare. iHost are prezență în 10 centre de date cu oferă o acoperire globală și disponibilitate maximă pentru datele păstrate. De asemenea toate nodurile de păstrare a datelor sunt conectate prin multiple conexiuni de fibră optică la Internet și beneficiază de redundanță completă și asigurare cu energie electrică și deservire imediată.

Păstrarea copiilor de rezervă la iHost îți oferă și flexibilitate maximă pentru accesarea datelor. Îți oferim mai multe protocoale și posibilități de acces și recuperare rapidă fără a fi nevoie de intervenția unui specialist. Iar pentru că ținem foarte mult la confidențialitate datelor tot schimbul de date cu nodurile de stocare și backup sunt complet criptate. Datele care se păstrează la iHost la fel sunt criptate în formatul AES-256 și pot fi accesate doar de persoanele care cunosc cheile de decriptare sau parolele de acces la date.

Unde se aplică Enterprise Backup?

iHost nu utilizează alte metode de creare a copiilor de rezervă sau replicare a datelor decât cea implicită și anume Enterprise Backup. Utilizarea unui sistem unificat ne permite optimizarea infrastructurii și scalabilitate infinită. Sistemul Enterprise Backup a fost pus în aplicare în 2016 pentru efectuarea copiilor de rezervă interne. După un proces de cercetare și dezvoltare a fost pus în 2019 în aplicare pentru toate serviciile iHost, iar din 2020 este disponibil și pentru clienții care au nevoie să își păstreze datele într-un mediu complet securizat.

Spațiu de stocare utilizat nu este niciodată mai mult decât 50% din tot spațiu disponibil. Aplicarea astei politici de păstrare ne permite să recuperăm mai multe copiii sau să migrăm datele dintre noduri în cazul când este necesară mentenanță sau în cazul unui dezastru tehnologic. Spațiu total disponibil pe toate nodurile de păstrare este de peste 2 PB (Petabytes) și poate fi scalat nelimitat la cerere.